Lägesrapport för avlopp och bredband, samt infomöte om bredband 15/12

Lägesrapport för avlopp och bredband

Traktor, grävmaskin och en bandtraktor med en stor kabeltrumma med svart slang står på en åker. Bakom dem ser man granskog och till höger skymtar ett rött uthus med svart plåttak.

En tredjedel kvar innan grävningen är klar

Grävningen och slangläggningen i Område 6 (Söne Sörby, Torp, Hagen, Jonsgården, Storegården, Marbogården med flera) är inne i slutfasen och därmed har ca 2/3 delar av grävning klarats av.

Nästa etapp blir Område 3, som innefattar Stalltorp, Nolhagen, Larstorp och Sandvik bl a. Den etappen beräknas kunna påbörjas om ca 2 veckor, d v s runt jul. Ta gärna en titt på områdeskartan (JPG, 4 MB).

Det är viktigt att du läser Instruktion för pumpstation LPS 2000E resp 2000 EIV innan det nya avloppet tas i drift.

Både områdeskartan och instruktionen hittar du genom att klicka på Avlopp i huvudmenyn.

Vi vill passa på att påminna alla nya användare av avloppspumpanläggningarna att tänka på vad ni spolar ner i avloppet! Föreningen ansvarar normalt för underhåll av pumpanläggningen, men vid misskötsel av anläggningen får den enskilda medlemmen stå för kostnaden.

Uppgörelse om bredband

Vi har nu efter många diskussioner och möten fått till en uppgörelse med Lidköpings Bredband, rörande hur vi ska genomföra bredbandsprojektet för ÖSS VA:s hela verksamhetsområde, inkl Skalunda. Lidköpings Bredband kommer därmed genom sitt marknadsbolag Fastbit AB att erbjuda bredbandstjänster genom Openbit-portalen, och tar hand om alla frågor som har med bredband att göra fortsättningsvis. Detta följer helt vårt ursprungliga upplägg och känns som en bra lösning.