Vatten & avlopp

ÖSS VA Ek. för. levererar vatten till medlemmarnas fastigheter inom Örslösa, Söne och Skalunda i Lidköpings kommun, och leder avloppsvatten till det kommunala avloppssystemet i Lidköping. Avloppet är ett tryckavloppssystem, ett så kallat LPS-system, med pumpstationer för enskilt hushåll, ansamlande mellanpumpstationer och med anslutning till det kommunala avloppssystemet.

Instruktion för pumpstationerna för hushållen finns här: Instruktion för för pumpstation LPS2000E/ 2000EIV

Om du vill ansluta din fastighet till föreningen gå till sidan Ansöka om medlemskap och följ instruktionerna där.

Om vattenavläsning

En vecka om året är det vattenavläsning. Medlemmarna läser själva av sina vattenmätare och rapporterar in aktuell mätarställning.

Alla medlemmar får ett utskick när det är dags för vattenavläsning, och i det medföljer en talong som kan användas för inrapportering. Det bästa är dock om du som medlem har möjlighet att rapportera in via hemsidan. Det underlättar föreningens administration och blir billigare för alla parter.

För att kunna rapportera in på hemsidan behöver du logga in med ett användarnamn och ett lösenord. Användarnamnet är ditt medlemsnummer/kundnummer i föreningen. Det hittar du på adresslappen på utskicket om vattenavläsning. Om du saknar lösenord så kan Karin Åberg (webmaster@oss-va.se), som har hand om hemsidan, fixa ett åt dig. När du har loggat in får du instruktioner för att fylla i inrapporteringsformuläret.