Vatten

ÖSS VA Ek. för. levererar vatten till medlemmarnas fastigheter inom Örslösa, Söne och Skalunda i Lidköpings kommun. I samband med avloppsprojektet, som påbörjades hösten 2015, har nya medlemmar erbjudits möjlighet att ansluta sig till det kommunala vattennätet.

Från och med 2017 kommer taxan, som tidigare endast inkluderat vatten, att inkludera avgift för avlopp. Taxan ökar därmed med ca 10 kr/m³ jämfört med tidigare.

Om vattenavläsning

En vecka om året är det vattenavläsning. Medlemmarna läser själva av sina vattenmätare och rapporterar in aktuell mätarställning.

Alla medlemmar får ett utskick när det är dags för vattenavläsning, och i det medföljer en talong som kan användas för inrapportering. Det bästa är dock om du som medlem har möjlighet att rapportera in via hemsidan. Det underlättar föreningens administration och blir billigare för alla parter.

För att kunna rapportera in på hemsidan behöver du logga in med ett användarnamn och ett lösenord. Användarnamnet är ditt medlemsnummer/kundnummer i föreningen. Det hittar du på adresslappen på utskicket om vattenavläsning. Om du saknar lösenord så kan Karin Åberg (webmaster@oss-va.se), som har hand om hemsidan, fixa ett åt dig. När du har loggat in får du instruktioner för att fylla i inrapporteringsformuläret.